Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011

Διττός λευκός




Αμπελώνας: Αμπελώνες συνεργατών αμπελουργών, συνολικής έκτασης 300 στρεμμάτων που εκτείνονται στον Άγιο Παύλο Χαλκιδικής, σε υψόμετρο 100 μέτρων.


Τρύγος: Sauvignon Blanc: τέλος Αυγούστου Ροδίτης: μέσα Σεπτεμβρίου


Οινοποίηση: Στο οινοποιείο Τσάνταλη στον Άγιο Παύλο Χαλκιδικής. Ακολουθείται η μέθοδος της προζυμωτικής εκχύλισης για το Sauvignon Blanc. Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε χαμηλή ελεγχόμενη θερμοκρασία.


Κατηγορία: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Μακεδονικός


Τύπος: Λευκός ξηρός


Ποικιλίες: Ροδίτης– Sauvignon Blanc


Χαρακτηριστικά: Ο Διττός λευκός χαρακτηρίζεται από λευκοκίτρινο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες - σημάδι νεότητας και προσεγμένης οινοποίησης. Στην έντονη μύτη του αναγνωρίζεται ο ποικιλιακός του χαρακτήρας (εξωτικά φρούτα του Sauvignon Blanc σε αρμονία με τα εσπεριδοειδή του Ασύρτικου) ενώ η γεύση του είναι ευχάριστη και ισορροπημένη με έντονο το αίσθημα της φρεσκάδας.


Προτάσεις σερβιρίσματος: Η ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος είναι 10ο-12ο C και αποτελεί ιδανικό σύντροφο για θαλασσινά, οστρακοειδή, λευκά κρέατα μαγειρεμένα με αρωματικές σάλτσες αλλά και ελαφριά μαλακά και αρωματικά κίτρινα τυριά.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου